Bild undersida

Bröstförstoring

Vi skapar den finaste bröstformen genom att förstora bröstet med expansion (ballongteknik) under operationen. Detta är vi ensamma om.

Vi undviker ärr på själva bröstet genom att gå in via armhålans hud. Vi undviker naturligtvis själva armhålan. Bröstförstoring kan således göras helt och säkert utan att gå in på själva bröstet. Förutsättningen är dock att man inte behöver lyfta bröstet. Vid vissa fall med ett litet häng i brösten sker ett lyft genom inläggandet av bröstimplantatet.

Bröstförstoring Malmö Vi har aldrig haft infektioner i armhålan. Funktionen i armen har aldrig blivit skadad genom tekniken - men man måste börja träna armar efter 4 dagar. Båda armar upp samtidigt 10ggr 3ggr dagligen.
Vår kapselbildnings- frekvens är nu ca 1 på 701 (2013).

Tekniken, de utmärkta resultaten och de nästan obefintliga postoperativa komplikationerna gör att man måsta kalla detta för framtidens bröstkirurgi.

Cohesive silikonimplantat (gelehallon implantat)

Alla implantat har idag silikon som sitt hölje. Detta beror på att inget material har varit mera kroppsvänligt än silikon. Avstötningsreaktioner förekommer i princip inte. Sedan de nya halvfasta silikon gelimplantaten introducerades för cirka 10 år sedan har alla typer av negativa reaktioner eller komplikationer med implantaten minskat.

Vad är silikon? Det är sk polymerer dvs långa molekylkedjor som är uppbyggda av några av våra vanligaste grundämnen kol, kisel och syre.

Alla bröstproteser består av ett mera fast silikonhölje samt ett innehåll som kan variera (silikongel, koksalt, polysackarider etc). Silikonet har idag en fast gelekonsistens och kan inte alls flyta, till skillnad från proteser från 70-talet. Höljet i de moderna silikonimplantaten är idag mycket tjockt (3-skikt). Varje främmande föremål som läggs in i kroppen omges efter några dagar av ett avskärmande fast bindvävsskikt.. Detta bindvävskikt kan ibland bli tjockt och starkt och därmed känns även ett mjukt implantat fast och hårt. Detta kallas för kapselbildning.
Läs mer om silikon.

Koksalt

Även koksaltimplantaten har ett hölje av silikon. Nackdelen med koksaltimplantaten som innehåller just koksalt är att vätska känns betydligt hårdare än de naturligt mjuka silikonimplantaten. Av oklara själ uppstår ofta i koksaltimplantaten veck – rynkbildning. Särskilt om man har tunna bröstvävnader känns dessa onaturliga veck och om man lutar sig t ex framåt syns det ofta veckbildning i undre delen av brösten. Vid stående kan bröstformen vara utmärkt med koksaltimplantat. Trots utlovande livstids garantier går många koksaltsimplantat sönder någon gång. Detta är ett bekymmer för många patienter. Garantierna omfattar i Europa oftast själva implantatet. Operationen som är det mest kostsamma får patienten själv betala. Detta är egentligen orimligt.

Kompressionsbandage

Bröstförstoring operation SkåneUnder 2-6 veckor efter en bröstförstoring använder vi ett kompressionsbandage för att implantatet skall ligga  stilla i den nyskapade implantatfickan. Man får inte heller använda push-up BH, som kan trycka upp implantatet.    

Bröstförstoringsoperationerna sker på vårt privata sjukhus i Västra Hamnen, Malmö.