Nedre ögonlocksplastik

Nedre ögonlocksplastik är en estetisk procedur som syftar till att förnya och förbättra utseendet på de nedre ögonlocken. Genom att ta bort överskottshud och fettansamlingar kan man effektivt minska påsar och svullnad under ögonen, vilket ger ett mer ungdomligt och vilsamt utseende. Läs vidare för att förstå proceduren, dess fördelar och vad man kan förvänta sig av återhämtningen.

Läs mer

Vad är nedre ögonlocksplastik?

Nedre ögonlocksplastik är en kirurgisk procedur som syftar till att förbättra utseendet på de nedre ögonlocken. Syftet med undre ögonlocksplastik är att korrigera de problem som uppstår med tiden då huden kring de nedre ögonlocken tenderar att bli slapp, och fettansamlingar kan bildas. Detta ger upphov till "påsar" under ögonen, vilket kan ge ett trött och åldrat utseende.

Under operationen görs ett snitt antingen precis under de nedre ögonfransarna eller på insidan av ögonlocket. Genom detta snitt kan kirurgen ta bort eller omfördela överskottsfett, och i vissa fall ta bort överskottshud. Musklerna kring ögonlocket kan också stramas åt. Efter operationen ser området under ögonen jämnare och mer ungdomligt ut. Påsarna under ögonen minskar eller försvinner helt.

Efter operation

Efter operationen kan det uppstå svullnad och blåmärken i området, men dessa brukar försvinna inom några dagar till veckor. Patienten kan behöva använda kalla kompresser och hålla huvudet högt för att minska svullnaden. Stygnen tas oftast bort efter en vecka. Som med alla kirurgiska ingrepp finns det risker med nedre ögonlocksplastik, inklusive infektion, blödning, ärrbildning och problem med ögonlocksfunktionen. Det är viktigt att välja en erfaren plastikkirurg för att minimera dessa risker.

Resultaten av en nedre ögonlocksplastik kan vara långvariga, men det är viktigt att komma ihåg att huden fortsätter att åldras efter ingreppet. God hudvård och skydd mot solen kan hjälpa till att bevara resultaten.

Nedre ögonlocksplastik i Stockholm

Vill du komma i kontakt med en klinik som utför nedre ögonlocksplastik i Stockholm? Här är några kliniker som du kan vända dig till.

Nordiska Kliniken

Nordiska Kliniken i Stockholm specialiserar sig på både övre och nedre ögonlocksplastik. Nedre ögonlocksplastik är lämplig för dem som har fettansamlingar eller påsar under ögonen. Operationen utförs under lokalbedövning eller narkos. Efter operationen kan patienten uppleva svullnad och blåmärken, men dessa symtom försvinner vanligtvis efter några dagar. Ärren från en nedre ögonlocksplastik hamnar precis under nedre ögonfransarna och blir oftast knappt synbara efter en tid.

  • Erbjuder konsultation online
  • Delbetalning möjlig

Telefon: 08-411 76 76

E-post: [email protected]

Nordiskakliniken.se

Diamond Plastikkirurgi

Diamond Plastikkirurgi är en klinik som specialiserar sig på plastikkirurgi, inklusive ögonlocksplastik. Klinikens plastikkirurger är auktoriserade och certifierade specialister med gedigen bakgrund inom både rekonstruktiv och estetisk plastikkirurgi. De är medlemmar i flera nationella och internationella plastikkirurgiska föreningar. De strävar efter naturliga resultat där endast patienten vet att ett ingrepp har utförts.

  • Medlemmar i olika plastikkirurgiska föreningar
  • Delbetalning möjlig

Telefon: 0765- 40 77 77

E-post: [email protected]

Diamondplastikkirurgi.se

iClinic

iClinic är en klinik som erbjuder ögonlocksplastik för att åtgärda effekterna av åldrande eller arvsanlag kring ögonområdet. Genom ett snitt tar kirurgen bort överskottshuden och lyfter även den yttre ögonvrån för att återskapa ett ungdomligt utseende. Patienter får stygn som tas bort efter en vecka. Efter ytterligare några veckor är patienten välkommen på återbesök.

  • Fysisk och digital konsultation möjlig
  • Kliniken erbjuder finansieringsmöjligheter

Telefon: 020-10 35 65

E-post: [email protected]

iClinics.se

Ögonlocksplastik pris

Priset för ögonlocksplastik i Sverige ligger vanligtvis mellan 20 000 och 50 000 kr. Det finns flera faktorer som påverkar priset. För det första kan typen av ingrepp, vare sig det är övre, nedre eller en kombination av båda, påverka kostnaden. En operation kombinerad med exempelvis en ansiktslyftning kan vara dyrare än om endast ett område behandlas. Dessutom kan en välrenommerad klinik med en erfaren plastikkirurg ha högre avgifter, eftersom kirurgens expertis och rykte spelar en stor roll i prissättningen.

Skillnaden mellan övre och nedre ögonlocksplastik

Både övre och nedre ögonlocksplastik är kirurgiska ingrepp som syftar till att förbättra utseendet på ögonlocken, men de riktar sig till olika delar av ögat och åtgärdar olika problem.

Undre ögonlocksplastik syftar till att ta bort eller omfördela överskottsfett under ögat, vilket kan orsaka "påsar" eller svullnad. I vissa fall kan även överskottshud tas bort för att minska rynkor. Snittet kan göras precis under de nedre ögonfransarna eller på insidan av ögonlocket, beroende på patientens behov och den specifika tekniken som används. Undre ögonlocksplastik minskar påsar och svullnad under ögonen, vilket ger ett mer ungdomligt och vilsamt utseende.

Övre ögonlocksplastik däremot syftar istället till att ta bort överskottshud och fett från det övre ögonlocket som kan hänga ner och i vissa fall störa synfältet. Detta kan ge ögat ett "tungt" eller trött utseende. Snittet görs vanligtvis i det naturliga vecket på det övre ögonlocket, vilket gör att ärret blir väl dolt. Övre ögonlocksplastik ger ett mer öppet och alert utseende genom att ta bort hängande hud och fett från det övre ögonlocket.

Knöligt ärr efter ögonlocksplastik

Efter en ögonlocksplastik är det vanligt med en viss grad av ärrbildning, eftersom huden runt ögonen är tunn och känslig. I de flesta fall blir ärren knappt märkbara med tiden. Men i vissa fall kan patienter uppleva att ärren blir knöliga, upphöjda eller ojämna.

Det kan finnas flera orsaker till att man upplever ett knöligt ärr efter ögonlocksplastik. Vissa personer har en benägenhet att utveckla hypertrofiska ärr eller keloider, vilket kan leda till tjockare och upphöjda ärr. Om såret blir infekterat under läkningsprocessen kan detta påverka ärrbildningen. Om det finns för mycket spänning i såret under läkningsprocessen kan detta leda till tjockare ärr.

Behandling av knöliga ärr kan göras genom bland annat silikonplåster, steroidinjektioner, laserbehandlingar eller (i vissa fall) kirurgisk korrigering. Förebyggande åtgärder som man kan vidta inkluderar att följa klinikens instruktioner för eftervård, att undvika solen samt att massera ärret – det kan hjälpa till att bryta ner ärrvävnad och förbättra dess elasticitet.