Bild undersida

Alternativa injektioner

Botox

Botox-ett medel som slår ut muskelaktivitet hos just de muskler som orsakar många besvärande rynkor och veck t ex bekymmersrynkan mellan ögonen och vid näsroten. Effekten är också mycket bra mot “skrattrynkorna” ( kråk-sparken) vid sidan om ögonen och veck i pannan. Vi kan också lyfta upp ögonbrynen något genom att ta bort effekten hos de muskler som drar ned ögonbrynen. Behandlingen har visat sig utomordentligt säker, men man kan tillfälligt få ett hängande ögonlock om det inte sker på ett korrekt sätt.Behandlingen måste upprepas efter 3-4 månader. Denna behandling är också mycket effektiv mot armsvett-och behöver då inte alls upprepas så ofta.

Restylane/Perlane

är utfyllnadsmaterial till rynkor och veck samt av läpparna. Substansen hyaluronsyra finns normalt som en utfyllnads och bindesubstans i vävnaderna-den tillverkas nu syntetiskt och tekniken har utvecklats i Sverige av Pharmacia och Q-Med. Effektiv och säker behandling, men som alltid måste man ha känsla för estetik. Upprepas efter ca 3-5 mån och således i längden ganska dyr ( ca 3000:- -3500 kr/spruta).

Behandlingen sker på vår klinik i Västra Hamnen, Malmö.

Restylane Sub-Q

Sub-Q är ett fyllnadsmaterial nära besläktat med Restylane (hyaluronic acid) och används till förstoring av t ex okbensområdet, där mer material(volym) behövs. Det är en temporär förstoring men kan vara upp tll 6 mån. I allmänhet förstorar vi okbensområdet med implantat eller kroppseget fett, som läker in till 50-70 % och som kan upprepas flera ggr. Detta ger patienten en möjlighet att medverka i utformningen av området. Sub-Q kan dock vara ett alternativ om man vill testa effekten av okbensförstoring. Behandlingen är enkel och nästan utan sidoeffekter.