Bild undersida

Tinninglyft

Efterhand faller ögonbrynen ofta ned i de yttre delarna. Detta gör att det blir ett hudöverskott med fallande ögonbryn och rynkor och veck och slapp hud i anslutning till ögonlocken. Resultatet blir en ”Stallone-liknande effekt”.

Tinninglyft (temporallyft) har vi använt i många år som en del av pannlyftet, men det har visat sig att bara själva tinninglyftet är mycket positivt och uppskattas av många, framförallt kvinnor. Tinninglyftet kan utformas på lite olika sätt med antingen mera lyft av själva ögonbrynet eller en kraftigare uppstramning av ögonlockens yttre delar och detta gäller även de undre ögonlocken.

Efterhand har tinninglyftet eller temporallyftet blivit en av våra mest uppskattade mindre operationer. Många av ansiktslyftningarna som ses på bilderna har även genomgått tinninglyft. Detta kan således göras samtidigt med ansiktslyftningen.

En annan fördel med tinninglyftet är att man får mycket små besvär efter operationen eftersom vi lägger ärret inom hårlinjen temporalt just där hårlinjen ligger lite längre fram i pannan. Det blir ingen synlig förlust av hår. Blödningarna efteråt brukar vara ringa och man är socialt gångbar redan efter några dagar.

Operationerna utförs på vår moderna klinik i Västra Hamnen, Malmö.