Bild undersida

Okbens- och hakimplantat

(Ansiktsimplantat)

Hakförstoring är i lämpliga fall ett sätt att radikalt förändra ansiktsprofilen till det bättre. En liten haka kan medföra att näsan ser större ut än vad den är.
Tekniken med implantat har utvecklats allt mer och blivit vanligare när gäller både okben och haka.

Om man ser ansiktet i halvprofil (vilket visas på flera ställen här) utgör konturen en elegant S-formad linje hos unga människor. Denna kontur har också att göra med skönhet. Ett platt mellanansikte blir kanske aldrig så vackert som ansiktet hos de lyckliga individer som genom födsel fått denna kontur. Vi kan återskapa den vackra konturen på tre sätt eller genom kombinationer av dessa:

  • Mellanansikteslyft
  • Okbensimplantat
  • Lipoaugmentation(förstoring med kroppseget fett)

När vi åldras faller fettkudden över okbenen ner och vecken vid sidan om näsan markeras alltmer. Man ser trött och ledsen ut.

Viktigt är den konvexa konturen över okbenen. Denna kan återformas på flera sätt t ex genom ett konstgjort inlägg (okbensimplantat). Vi har nu utvecklat naturliga metoder som lyfter upp fettkudden och med eget fett kan man åstadkomma en förstoring och utforma denna så det passar. Lyftet gör vi ibland under benhinnan sk subperiostealt mellanansikteslyft, vilket effektivt skapar en konvex kontur.

Operationerna utförs på vårt moderna privatsjukhus i Västra Hamnen, Malmö.