Bild undersida

Halslyft

Korrektion av haka-, hals- och käklinje med fettsugning.
Fettsugning av käklinje (hamsterpåsar), haka och hals är en viktig del vid många ansiktslyftningar, men den djupaste fettkudden under hakan måste ibland opereras bort för bästa resultat.

Enbart fettsugning under hakan och på halsen utan borttagande av hud fungerar bra endast hos unga människor med elastisk hud. Resultatet blir både bra och stabilt i dessa fall.

Häng under hakan och längs med käken gör att man ser betydligt äldre ut.

Halslyft, en nedre ansiktslyftning

Vid föryngring-återställande av ansiktet är ögonen det första och viktigaste, sedan haka och halskontur. Detta sker genom s k nedre ansiktslyftning - också kallat halslyft.

Detta är en viktig del av alla hela ansiktslyftningar, men kan också göras som ett separat ingrepp, om munnen inte påverkas ogynnsamt för då måste man göra hela ansiktslyftet.

Underliggande muskulatur i ansiktet och på halsen stramas upp med speciella djupa stygn.

Operationen tar ett par timmar . Efterförloppet är nästan alltid lätt för patienten och man kan snabbt vara socialt gångbar igen. Ev blåmärken och svullnad kan döljas med en schal eller polokrage.

Vi har nu ett mellanting, s.k. utökat "midface". Operationen är något mindre än hel ansiktslyftning. Någon gång gör vi s.k. Z-plastik lokalt, om ärret inte blir allt för synligt.

Operationerna utförs på vårt moderna privatsjukhus i Västra Hamnen, Malmö.