Bild undersida

Om oss

Välkommen till Plastikkirurgiska Institutet i Malmö

Ett företag med 2 erfarna plastikkirurger, 3 narkosläkare, 3 operationssköterskor, 3 narkossköterskor samt 2 specialutbildade läkarsekreterare. Alla har bästa kompetens och är beredda att hjälpa just Dig för bästa slutresultat. Delar av personalen är timanställd för att vi skall kunna täcka in kvällar och helger.

Vi har satsat på kvalitet  och säkerhet samt utveckling av plastikkirurgi. Våra huvudområden är ansiktslyftningar, pannlyft (endoskopiska=titthålskirurgi), ögonlocksoperationer, näsoperationer, allt inom bröstkirurgi, bukplastiker samt fettsugning och liposkulptur (uppbyggnad med eget fett). Vi har mångårig erfarenhet  av laser-kirurgi,  av rynkbehandling med Botox samt utfyllnad med eget material eller Restylane.

Historik

Plastikkirurgiska Institutet grundades 1992 av plastikkirurgen docent Jan B Wieslander som, med över 20 års medicinsk och plastikkirurgisk yrkeserfarenhet, är en av Skandinaviens mest respekterade specialister inom kosmetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi.

Företaget

Det är hos oss på Plastikkirurgiska Institutet du får just den rådgivning och experthjälp du behöver när du skall fatta ett så viktigt beslut som en plastikkirurgisk operation. Vid första konsultationen träffar du alltid doktorn, som senare utför operationen. Detta för att få bästa resultat och så som just du önskar.
Med patienter från Skandinavien, Nordamerika, Europa och Mellanöstern är Plastikkirurgiska Institutet en av Nordens ledande privatkliniker för estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi.

Plastikkirurgiska Institutet i sin nya byggnad

Efter 4 års förberedelser flyttade vi in i vår egen nya 4-vånings byggnad i Västra Hamnen i Malmö. Allt är planerat för att passa Plastikkirurgiska Institutet och dess verksamhet. Vi har sannolikt fått ett av världens vackraste privata sjukhus och samtidigt ett av de mest tekniskt avancerade. Vi har 4 operationssalar och en toppmodern postoperativ uppvaknings- och övernattningsavdelning med 12 patientrum.

Vi har lagt stor vikt vid att ge både patienter och personal  bekväma lokaler med vacker utsikt över en kanal mitt i en park. Vår närmaste granne (20 m bort) är det nu världsberömda Turning Torso, som ritats av den spanske internationellt kände arkitekten Calatrava.

Allt detta är nytt och besöks varje sommartid av tusentals personer från hela världen, vilka som vi fascineras av arkitektur, parker, bad  hav och himmel. Ni ser allt från vår klinik.