Bild undersida

2012-01-13

Franska implantaten PIP

Läs om Franska implantaten PIP och Plastikkirurgiska Institutet.

Plastikkirurgiska Institutet har aldrig använt PIP- implantat eller motsvarande implantat som i Tyskland kallades för M-implantat.
De implantat vi använder heter Perthese och tillverkas i Frankrike men silikonet kommer från en av världens största tillverkare av silikon i USA.
Våra implantat har varit fantastiska med nästan inga komplikationer alls. Någon komplikation som sammanhör med själva materialet eller höljet har vi aldrig konstaterat. Vi har dessutom en fullständigt unik kapselbildningsfrekvens (att brösten blir hårda) med endast 1 kapselbildning på 500 patienter. Implantaten har också en garanti på mellan 10 och 15 år avseende just kapselbildning och kvaliteten i implantaten. I de mycket få fall då vi haft kapselbildning (två stycken) har ingen ny kapselbildning uppträtt när vi bytt implantaten.
Således ingen som helst anledning till oro varken avseende våra implantat eller att vi numera lägger in 90% via armhålans hud. Den tekniken har visat sig vara säkrare än andra tekniker. Det viktigaste skälet till detta är emellertid att vi inte i ”onödan” skapar några ärr på brösten.

Kostnad uttag av PIP-implantat 14.000 kr
Kostnad uttag och nya implantat 47.000 kr

Jan B Wieslander
Docent, plastikkirurg